Andersens julehemmelighed

En satirisk voksenjulekalender, der gør grin med rollerne og samspillet i familien Danmark. Familien Andersen holder ikke jul og bliver ved tilfældig lodtrækning valgt til, at Julemand 39 skal få dem til at holde jul igen. Missionen er en straf for, at Julemand 39 ikke har passet sit job godt nok, og han skal derfor op til julemandseksamen igen. Men er det overhovedet muligt at omvende den særdeles julefjendske familien Andersen til at holde jul igen?

Igennem hele julemåneden holder familien Andersen sig indenfor og undgår al form for juleri. Der er sket noget ufortalt i fortiden, der har fået julen til at være et tabu i familien, og hverken far Tage, mor Åse eller datter Putte omtaler nogensinde julen.

I forbindelse med den yderst svære opgave, det er, at få familien Andersen til at hold jul igen, sender Julemand 39 sin assistent, Fritz, ud til familien forklædt som gas- og vandmester.

Datteren Putte forelsker sig hovedkulds i Fritz, og taler gennem hele serien drømmende om ’sin gas- og vandmester’. Forelskelsen er gengældt og Fritz benytter enhver chance og forklædning til at se din elskede Putte.

Fritz besøger familien flere gange i andre forklædninger og senest som familiens savnede Onkel Klaus fra Australien. Da den rigtige Onkel Klaus en dag dukker uventet op, afsløres Fritz, og det hele udvikler sig dramatisk.

Tage Andersen fylder dagligt hjemmet med ”gode ideer”, som mor Åse meget beslutsomt afviser med Putte fnysende på sidelinjen.

Datteren Putte bevæger sig igennem de 24 afsnit med klassiske teenager-kommentarer, kasten med håret og romantiske drømme om sin helt egen gas- og vandmester.

Mor Åse styrer med bestemt kvindehånd både mand og datter – og alt andet.

Far Tage forsøger at bevare en smule af sin maskulinitet med småsure kommentarer, og når det hele bliver for meget, sniger han sig ned i den aflåste kælder.

Satire omkring Familien Danmark 

De tre familiemedlemmer spiller gang på gang klassiske roller og situationer fra almindelige dagligdagssituationer i familien Danmark, hvor mor-rollen styrer det hele, mens far-rollen forsøger at overleve med en smule stolthed i behold, og teenageren synes, at hele verden er imod hende.

Hvad er det for en hemmelig, der har gjort familien Andersen så julefjendske? Hvem er moster Karen? Får Putte nogensinde sin elskede gas- og vandmester at se igen? Hvorfor er der lås på Tage Andersens kælder? Og har julemænd fra toppen af julemandsrådet noget med det hele at gøre?

Så hatten passer

Udsprunget af det tv-transmitterede improvisationsskuespil fra ”Så hatten passer” og ”Hatten rundt” spilles alle rollerne af voksenjulekalenderen af de fem medvirkende skuespillere. Med mænd i alle rollerne får særligt de kvindelige karakterer som mor Åse, datter Putte og Moster Karen smilet frem på de flestes læber.

Familien Andersen består af far Tage (Niels Olsen), mor Åse (Torben Zeller) og datter Putte (Søren Hauch-Fausbøll) Julemand 39 spilles af Claus Bue og hans assistent, Fritz, af Søren Østergaard.

Andersens Julehemmelighed blev vist på TV2 første gang i 1993, og siden genudsendt i 1998 og 2016.  

Andersens julehemmelighed på DVD / Blu-ray?

Tjek om "Andersens julehemmelighed" findes på DVD eller Blu-ray. Klik på knappen herunder.

Se klip for Andersens Julehemmelighed her: