Brødrene Mortensens Jul

Brødrene Mortensens Jul er baseret på Bjarne Reuters bog af samme navn fra 1979. I julekalenderen møder vi Wilhelm, der på ingen måde er i humør til jul. Han vil nemlig meget hellere være cool. Wilhelms lillebror, Hugo, gør, hvad han kan, for at få Wilhelm i julestemning, og snart begynder Hugo at modtage breve fra den mystiske J.N.

Wilhelm har forelsket sig i Hanne, der arbejder nede på kaffebaren, men han har hård konkurrence. Barens nye ansatte Johnny ser nemlig lidt for sej ud i sin læderjakke.

For at få Hannes opmærksomhed, beslutter Wilhelm sig for, at jul er for børn, og at han er for cool til at komme i julestemning. Det huer bestemt ikke Wilhelms lillebror. Hugo gør alt, han kan komme i tanke om, for at få vakt Wilhelms juleglæde, men det resulterer bare i, at Wilhelm bliver irriteret.

En dag begynder Hugo at modtage nogle underlige breve med posten. Brevene er signeret af en person, der kalder sig J.N., og Hugo kommer frem til, at det må være julenissens initialer.

J.N. vil gerne mødes med Hugo, og da storebror Wilhelm og hans kammerat Mouritz får nys om Hugos hemmelighed, kan de alligevel ikke helt lade være med at hægte sig på eventyret.

Finder Brødrene Mortensen den mystiske J.N.? Kommer Wilhelm nogensinde i rigtig julestemning? Og bliver det ham eller Johnny, der løber af med Hannes hjerte? Få svarene på dette og meget i Brødrene Mortensens Jul.

Velkendte navne udgør rollelisten i Brødrene Mortensens Jul 

Brødrene Mortensens Jul har en rolleliste spækket med danske stjernenavne.

Wilhelm og Hugo portrætteres af Lasse Baunkilde og Rasmus Albeck, og i rollerne som Hanne og Johnny ses Sofie Lassen-Kahlke og Karl Bille. Dertil spiller Thomas Eje rollen som onkel August, og Flemming ”Bamse” Jørgensen spiller Rudolf.

Julekalenderen blev første gang sendt på TV2 i 1998, og den blev genudsendt på samme kanal i 2002.

Brødrene Mortensens Jul på DVD / Blu-ray?

Tjek om "Brødrene Mortensens Jul" findes på DVD eller Blu-ray. Klik på knappen herunder.

Se introen til Brødrene Mortensens Jul her: