Hjælp, det er jul

I denne julekalender møder vi Helle og Niels, der bor med deres børn på Østerbro. Niels prøver ihærdigt at forhindre Helles juleperfektionisme, som efter hans mening er ude af kontrol, og imens bliver Helle jaloux. Hun er nemlig ikke inviteret til sin mands julefrokost, men da hun alligevel ender med at tage afsted, er det hende, der kommer til gevaldigt at dumme sig.

Hjælp, det er jul er en fortsættelse af satireserien Hjælp, Min Kone Er Skidesur. Helle og Niels bor i et rækkehus på Østerbro sammen med deres børn, Malte og Musse, og julen er lige om hjørnet.

Niels er træt af Helles utålelige juleperfektionisme, og han gør alt, hvad han kan for at holde den nede. Da Niels inviteres til julefrokost på arbejdet, bliver Helle jaloux, fordi hun ikke skal med. Faktisk bliver hun så irriteret, at hun låser Niels inde på badeværelset for selv at tage afsted.

Til julefrokosten kommer Helle til at være utro med én af Niels’ kollegaer, og snart står skilsmissen for døren. Da Niels og Helle ikke har held med at sælge huset, er de tvunget til at bo sammen.

Det huer ingen af dem, og huset opdeles af et rødt bånd, så de ikke behøver at omgås hinanden mere end højst nødvendigt.

Da Niels finder sig en ny kæreste i form af en 22-årig pædagogmedhjælper, bliver der for alvor ballade – men snart er det Niels’ tur til at være jaloux.

Bliver Niels og Helle nogensinde venner igen? Hvordan holder man jul, når huset flyder over med skilsmissefrustrationer? Og hvad med Malte og Musse? Få alle svarene i Hjælp, det er jul.

DR1-julekalender udbygger populær filmserie    

Som i filmserien spilles Helle og Niels af Mette Horn og Thomas Bo Larsen, mens Musse og Malte portrætteres af Victoria Ruders Dinesen og Oliver Harring Olesen.

Hjælp, det er jul blev sendt på DR2 i 2011.

Hjælp, det er jul på DVD / Blu-ray?

Tjek om "Hjælp, det er jul" findes på DVD eller Blu-ray. Klik på knappen herunder.

Hør titelsangen til Hjælp, det er jul her: