Jul i Den Gamle Trædemølle

I denne julekalender møder vi Berit og Flemming, som bor i rækkehus og lever et ganske almindeligt liv. Berit har bestilt en skirejse og ser gerne, at Flemming kommer i form. Flemming vil dog helst bare holde jul på sofaen. En dag flytter en nisse ind i rækkehuset, og han gør det til sin mission at få både Berit og Flemming i den helt rette julestemning.

Jul i Den Gamle Trædemølle er en udbygning af sketch-sekvenserne ’Er Der Mer’ Kaffe?’, som mellem 1988 og 1990 var en del af udsendelsen Eleva2ren. I julekalenderen er Berit og Flemming temmelig uenige om, hvordan man bedst fejrer jul.

Berit vil på skiferie og måske ovenikøbet møde en ny flot mand, og Flemming vil ikke det store. Faktisk vil han helst så lidt som muligt.

Parret har to børn, som man aldrig ser, fordi Flemming og Berit altid har glemt at hente dem, eller glemt hvor de er.

Da Berit bestiller skirejse til Frankrig, sætter hun sig for at få Flemming i både fysisk og kulturel form. Men det er ikke helt nemt, når man har at gøre med en mand med kronisk manglende eventyrlyst.

Da en nisse flytter ind i rækkehuset, kommer der andre boller på julesuppen. Nissen har nemlig tænkt sig at få indført juleglæden i det lille rækkehus, og julen skal fejres i familiens skød – helst med både far, mor og børn.

Får Flemming lettet sig fra sofaen? Kommer Berit på skiferie? Finder de nogensinde børnene? Og lykkes det nissen at få familien til at holde jul på ordentlig og samlet facon? Se Jul i Den Gamle Trædemølle og få svarene.

Populær sketch-serie bliver til julekalender på TV2    

Det populære sketch-par Flemming og Berit spilles af Peter Schrøder og Søs Egelind.

Jul i Den Gamle Trædemølle blev første gang vist på TV2 i 1990. Julekalenderen blev desuden genudsendt på samme kanal i 1996 og 2009.

Jul i Den Gamle Trædemølle på DVD / Blu-ray?

Tjek om "Jul i Den Gamle Trædemølle" findes på DVD eller Blu-ray. Klik på knappen herunder.

Se introen til Jul i Den Gamle Trædemølle her: