Jul i kommunen

Den stærkt satiriske julekalender for voksne, Jul i kommunen, sætter kommunalpolitik og ikke mindst personerne omkring det på spidsen i 24 afsnit. I den lille Givsted kommune er borgmester Per Tommy Larsen på toppen og opfører sig som en ægte bykonge. Den allestedsnærværende entreprenør Jens Falk, kendt som Falken, bistår borgmesteren i dette og hint, men den lidt for kreative bogføring påkalder sig til sidst Statsforvaltningen opmærksomhed.

Med drømmen om at bygge en kæmpe arena i den lille Givsted kommune begynder borgmesteren i samarbejde med Falken at kaste millioner efter projektet. Desværre er pengene fundet ved hjælp af kreativ bogføring, og det er dråben, der får Statsforvaltningen til at holde øje med ham.

Dette er blot én af de mange politiske krumspring, den selvglade borgmester laver sammen med den energiske ’verdensmand’, entreprenøren Falken i løbet af julekalenderens 24 afsnit. Falken kan klare alt og tager sig godt betalt for det økonomisk eller i form af vennetjenester fra borgmesteren.

Den let udviskede sekretær, Grethe Jensen, bliver ligesom den noget tilbageholdende kommunaldirektør, Gert Tapperup, gang på gang sat til at udrede borgmesterens økonomiske og politiske fadæser. Alle sammen holdt til fadet af den aktive oppositionspolitiker Klara Kastrup. Både med- og modspillere bliver for alvor udfordret, da kampen om mega-arenaen går i gang.

Bliver den omstridte mega-arena til virkelighed? Findes der noget, Falken ikke kan sørge for? Og vil Tina Turner måske en dag besøge Givsted kommune?

Kommunalpolitisk satire

Borgmester Per Tommy Larsen spilles af Lars Ranthe, Troels Malling spiller Gert Tapperup, mens oppositionspolitikeren personificeres gennem skuespilleren Mathilde Norholt. Brian Lykke spiller den lokale verdensmand, Jan ”Falken” Falk, og Petrine Agger er den forsagte sekretær Grethe Jensen.

Jul i kommunen blev vist på DR i 2012, og fortsættes i satireserien ”Valg i kommunen” fra 2013.

Jul i kommunen på DVD / Blu-ray?

Tjek om "Jul i kommunen" findes på DVD eller Blu-ray. Klik på knappen herunder.

Se introen for Jul i kommunen her: