Jul i Valhal

Denne julekalender handler om børnene Sofie og Jonas, der bestemt ikke kommer godt ud af det med hinanden. I starten af december får de dog større ting at se til end deres ulmende uvenskab. De møder nemlig den nordiske gud Loke, som narrer dem til at befri ham fra de lænker, som de andre guder har sat ham i.

Sofie er træt af sin mors arbejdsliv. Moren har taget et job i Singapore, og derfor bliver Sofie endnu en gang nødt til at skifte skole. Indtil videre skal de bo hos Sofies mormor, hvis hjem er et gammelt skovløberhus.

Husets førstesal er lejet ud til en skovløber og hans børn, og Sofie har et mere end anstrengt forhold til drengen, Jonas.

En dag støder Sofie og Jonas på den lumske gud Loke. De andre nordiske guder efterlod ham i skoven, fordi han var skyld i Balders død, og Loke er for evigt dømt til livet i lænker.

Loke finder dog snart en udvej. Ved at opfylde børnenes ønsker, lokker han dem til at befri ham, og han sværger hævn over guderne.

Loke er opsat på verdens undergang, og snart må Sofie og Jonas rejse til Valhal for at slå sig sammen med asernes gudeslægt. Så mens Loke allierer sig med de farlige jætter, søger Sofie og Jonas mod asernes Valhal. Nu går kampen i gang for at stoppe Loke og forhindre Ragnarok.

Lykkes det Sofie, Jonas og aserne at redde verden? Får de fat i Loke, og får han som fortjent? Og opgiver Sofies mor nogensinde globetrotterlivet? Få alle svarene i Jul i Valhal.

Inspireret af dansk tegneserie om de nordiske guder

Jul i Valhal er inspireret af Peter Madsens tegneserie ”Valhalla”. I rollerne som Sofie og Jonas ses Laura Østergaard Buhl og Lukas Schwartz Thorsteinsson. Den snu Loke portrætteres af Martin Brygmann.

Jul i Valhal blev første gang vist på TV2 i 2005 og genudsendt på samme kanal i 2012.

Jul i Valhal på DVD / Blu-ray?

Tjek om "Jul i Valhal" findes på DVD eller Blu-ray. Klik på knappen herunder.

Se introen til Jul i Valhal her: