Jul på Kronborg

I årets julekalender har regeringen besluttet, at Kronborgs vedligeholdelse er alt for dyr. Medmindre borgmesteren i Helsingør kan skaffe en masse penge før juleaften, bliver slottet solgt. Borgmesteren får familien Juhl til at flytte ind og planlægge et julemarked, men tingene går ikke som planlagt. Elverkongen vil ødelægge al julestemning, og står det til kommunaldirektøren, bliver slottet solgt til Sverige.

Regeringen vil sælge Kronborg til private investorer. Vedligeholdelsen er nemlig for dyr til, at det kan betale sig at beholde slottet.

Helsingørs borgmester har fået indtil juleaften til at tjene nok penge til redde Kronborg. Derfor flytter familien Juhl til at flytte ind på slottet, så de kan afholde et overdådigt julemarked, der kan give nogle penge.

Snart viser det sig dog, at familien har mange kræfter imod sig. Kommunalinspektøren nedstammer fra en konge af Sverige, og han har et indgroet had til Kronborg. Faktisk vil han så hurtigt som muligt have solgt det til en svensk køber.

Nissen Sixten, der bor på Kronborg, ser gerne, at slottet får lov til at blive i Danmark. Han sender bud til julemanden, men her er ikke meget hjælp at hente, og den klodsede nisse Hubert er mest af alt til besvær.

Situationen forværres, da Elverkongen tilslutter sig til dem. Han hader december, og han vil gøre alt, hvad han kan, for at ødelægge julestemningen.

Lykkes det for Elverkongen? Bliver Kronborg solgt til Sverige? Eller finder Sixten og familien Juhl frem til en redningsplan?  Få alle svarene i Jul på Kronborg.

Stjernespækket julekalender på DR1 

Jul på Kronborg byder på en række af danske stjernenavne. Kristian Leth indtager rollen som den irriterende kommunalassistent Romeo, og i rollerne som borgmesteren og kommunaldirektøren ses henholdsvis Lars Knutzon og Klaus Bondam.

Julekalenderen blev første gang vist på DR1 i år 2000, og den blev genudsendt på samme kanal i 2004.

Jul på Kronborg på DVD / Blu-ray?

Tjek om "Jul på Kronborg" findes på DVD eller Blu-ray. Klik på knappen herunder.

Se første afsnit af Jul på Kronborg her: