Jul på Vesterbro

Den stærkt satiriske julekalender, Jul på Vesterbro, er for voksne og foregår på Vesterbro i København. Hovedpersonen Stewart Stardust er en fordrukken bolværksmatros, der får ødelagt motoren på sin pølsevogn. Den mystiske indvandrerfigur, Kefir, dukker op og tilbyder at reparere pølsevognen helt gratis sammen med sine brødre.

Socialrealistisk satire sætter figurerne i Jul på Vesterbro på spidsen, når Stewart Stardust drikker sig igennem hverdagen med den hormonramte kone, Vivian, skrigende fra soveværelset og den uintelligente søn, Danny, på prøveløsladelse fra fængslet.

Den narkoafhængige, prostituerede Randi er Dannys kæreste og mor til deres nyfødte barn, som den enormt rummelige og guitarspillende socialrådgiver Arne er sat til at hold øje med.

Da Stewarts pølsevogn, der står foran Christiansborg, en dag går i stykker i motoren, overlader han reparationen til den skumle indvandrer Kefir og hans ven Igor. De har tilbudt at reparere pølsevognen gratis, men planlægger i virkeligheden at omdanne den til en gigantisk bombe.

Bliver pølsevognen nogensinde til en bombe? Hvorfor skriger Vivian altid fra soveværelset? Kan Arne få en harmonisk familie ud af Danny og Randi? Og hvem er Igor egentlig? Følg med i livet hos de flabede beboere på Vesterbro, der på charmerende vis levendegøres af Anders Mattesen i 24 afsnit med sange, der er blevet folkekære.

En charmerende, flabet voksenjulekalender

Komikeren Anders Matthesen, kendt som ”Anden”, står bag serien og spiller selv samtlige roller i julekalenderen.

De mest kendte figurer er Stewart Stardust, hans kone Vivian, deres søn Danny, socialrådgiveren Arne og indvandreren Kefir. Derudover er der en masse mindre roller, som Dannys kæreste, Randi, udlejeren, Greta, Kefirs samarbejdspartner, Igor, med flere.

Jul på Vesterbro blev sendt på skærmen første gang i 2003 på DR2 efterfulgt af et par genudsendelser i 2004 og 2009 og senest i 2013.  

Jul på Vesterbro på DVD / Blu-ray?

Tjek om "Jul på Vesterbro" findes på DVD eller Blu-ray. Klik på knappen herunder.

Se klip af Jul på Vesterbro her:

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!