Juleteatret – Kasper og Lisette

Juleteatret foregår i en dukkemagers værksted, hvor de to dukker, Kasper og Lisette, opfører dukketeater for de andre dukker, når dukkemageren selv er gået hjem efter endt arbejdsdag. Her sætter de deres udgaver af forskellige kendte forestillinger op, som f.eks. Prinsessen på ærten, Lohengrin, Tryllefløjten, Fyrtøjet og Aladdin.

Inden julekalenderen med dukkerne kører over skærmen, ses uhyggelige filmindslag fra fattige lande, som Yemen, hvor 8 ud af 10 børn dør, inden de er fyldt 16 år pga. fattigdom og sygdom.

Men bagefter vågner Kasper og Lisette til live i dukkemagerens værksted, hvor de opfører deres diskret satiriske opførelser af kendte fortællinger.

Kasper er en friskfyragtig dukke med en hysterisk stemme, som bl.a. kan finde på at komme med udtryk som ”han får bare no’en på skallen”. Det blev ikke lige vel modtaget hos alle danskere, når det foregik i den bedste sendetid, hvor børn sad klistret til skærmen.

I Juleteatret deltager også dukkerne Hr. Kedelig Karl, Bamse Blåtand og Uglen, der har til huse i en kommodeskuffe i dukkemagerens værksted.

Kendte dukkeførere og stemmer

Det var Hanne Willumsen, der var dukkefører for Lisette. Det var faktisk hendes første gang, men der kom mange flere til siden. Bob Goldenbaum var dukkefører for Kasper, og det var sjovt nok også hans debut som dukkefører.

Stemmerne var Jørn Rose (Kasper) og Inge Ketti (Lisette), som også er kendte navne, når det gælder stemmer i julekalendere og børneprogrammer. Bl.a. er Inge Ketti kendt fra Magnus Tagmus.

Julekalenderen Juleteatret – Kasper og Lisette blev sendt i DR i 1965.