Juletestamentet

Juletestamentet er en julekalender for voksne. Det er en lidt anderledes og mere moderne julekalender. Den er ikke den traditionelle fortælling om julemanden og nisser. Juletestamentet har både spænding, psykologisk drama og kærlighed i handlingen. Samtidig er det også en musical.  

Juletestamentet foregår i en gammel jagthytte, hvor de tre brødre, Martin, Hubert og Svend, bliver sat i stævne den 1. december. De tre brødre har ikke talt sammen i årevis. De er vidt forskellige og hader kort sagt hinanden. Brødrene har alle tre deres partnere med. Hvert par har deres egne private udfordringer at slås med.

I jagthytten får de læst deres fars testamente op af butleren. Brødrene har ikke haft kontakt til deres far, siden de var små. De tre brødre får sammen med deres respektive partnere hver især en sjettedel af arven.  Dog er der nogle betingelser i testamentet, som de skal overholde.

De skal alle seks blive i jagthytten frem til d. 24. december og julehygge. Undervejs må absolut ingen forlade hytten. Butleren, Abrahamsen, er med netop for at sikre, at alle bliver.

Der begynder at ske uforklarlige ting i hytten. Alle begynder at mistænke alle. Lykkes det brødrene at komme i julestemning? Hvad skete der med deres far? Hvem eller hvad er skyld i alle de mærkelige ting, der sker? Og hvem er butleren egentlig?

Kendte folk bag julekalenderen

Nikolaj Cederholm har instrueret Juletestamentet. Sammen med Ole Meldgaard har han også skrevet manuskriptet. Musikken til julekalenderen har Kåre Bjerkø stået for.

Der er mange kendte skuespillere med i julekalenderen, som alle fik deres gennembrud i 1990’erne. Bl.a. Sidse Babett Knudsen, Timm Vladimir, Lotte Andersen, Paprika Steen, Lars Brygmann, Niels Anders Thorn og Morten Hauch-Fausbøll. 

Juletestamentet har 24 afsnit, og den blev første gang sendt på TV 2 i december 1995. TV 2 genudsendte julekalenderen i 1999.

Juletestamentet på DVD / Blu-ray?

Tjek om "Juletestamentet" findes på DVD eller Blu-ray. Klik på knappen herunder.

Se intro til Juletestamentet her: