Ludvig og julemanden

Julekalenderen Ludvig og julemanden handler om drengen Ludvig, hvis far har fået job i Hong Kong. Faren vil sælge klosteret, hvor familien bor, men han indgår en særlig aftale med sin søn. Hvis Ludvig kan finde klosterets hemmelige skat, bliver de boende i Danmark, og snart slår Ludvig sig sammen med julemanden Nicolas for at finde skatten og redde sit hjem.

11-årige Ludvig er netop flyttet ind i det gamle Børglum Kloster i Nordjylland sammen med sin familie. Hans far har arvet klosteret fra sin onkel, men han har ingen intentioner om, at familien skal blive boende. Han har nemlig fået job i Hong Kong, og derfor skal klosteret sættes til salg.

Ludvig er glad for at bo i klosteret, og derfor er han bestemt ikke begejstret for farens planer. Faktisk vil han gøre næsten hvad som helst for at undgå at skulle flytte til Kina.

Ludvig har fået at vide, at der gemmer sig en skat på klosterets grund, og snart indgår han en aftale med sin far. Hvis Ludvig kan finde skatten, den såkaldte Marias Krone, vil faren beholde klosteret, så familien kan blive i Danmark. 

Mens Ludvig flittigt spekulerer på, hvordan han skal finde kronen og sikre sit danske familiehjem, har julemanden Nicolas sine egne problemer på Grønland.

Nicolas har haft et slemt skænderi med sin kone Julie, og han beslutter, at han har fået nok og vil tage sig en velfortjent pause fra hjemmefronten.

Han forlader sit værksted og rejser til Børglum Kloster, hvor han boede, da han voksede op. I klosteret møder han den unge Ludvig, som fortvivlet fortæller ham, at klosteret skal sælges. Nicolas får medlidenhed med drengen og går med til at hjælpe Ludvig i jagten på Marias Krone.

Det går snart op for Ludvig og julemanden, at de ikke er alene om at ville have fat på skatten. Genfærdet Stygge Krumpen regerede for 500 år siden over Børglum Kloster. Med kronen vil han kunne genoplives og endnu en gang overtage magten over ejendommen.

Ludvig finder desuden ud af, at Stygge Krumpen og Nicolas har en lang fælles forhistorie, og at julemandens liv rummer mange flere hemmeligheder, end du lige tror.

Hvem kommer først til Marias Krone? Kan Ludvig få lov til at blive i Danmark? Og hvad er forholdet egentlig mellem Nicolas og Stygge Krumpen? Få svarene på dette og meget mere i Ludvig og Julemanden.

TV2-julekalender med mange talenter

Ludvig spilles af Thomas Norgreen Nielsen, og julekalenderen byder på yderligere optrædener fra mange danske stjerner.

I rollen som Nicolas ses Lars Hjortshøj, Stygge krumpen portrætteres af Andreas Bo, og Julie Zangenberg spiller rollen som Den Indemurede pige.

Titelmelodien blev til i et samarbejde mellem Sys Bjerre og komponisten Frederik Thaa, og sangen blev indspillet af Søs Fenger.

Julekalenderen Ludvig og julemanden blev første gang sendt på TV2 i 2011, og i 2016 blev den genudsendt på samme kanal.

Ludvig og julemanden på DVD / Blu-ray?

Tjek om "Ludvig og julemanden" findes på DVD eller Blu-ray. Klik på knappen herunder.

Se traileren for Ludvig og julemanden her: