Nissebanden

Gruppen af nisser, kaldet Nissebanden, blev med den første julekalender af samme navn et populært indslag i december måned i 1984. Den ældste nisse, slotsnissen Hr. Mortensen, rynker tit på næsten af de yngre nisser, kræmmernissen Gemyse, skovnissen Pil og grød- og pulternissen Luntes sjov og ballade. Skibsnissen Skipper sørger for at det hele kører i jagten på det tabte gode humør til julemanden.

Nisser har altid været børnenes favoritter i julekalendere, og med Nissebanden blev de elskede nisser for første gang de centrale figurer i en julekalender på tv. Med hver sin personlighed og eget præg på nissetøjet og ikke mindst nissehuen blev de fleste kendte nissetyper repræsenteret i figurerne – den gamle nisse, skibsnissen, den kluntede nisse, nissedamen og drillenissen.

Julemanden har mistet sit gode julehumør, der består af en fryd for øjet, en rislen ned ad ryggen, en kildren i næsen og en liflen for øret. Agenten, A 38, sætter Nissebanden på opgaven – de skal finde julemandens julehumør igen.

Fra deres hemmelige skjulested i den gamle vandmølle synger de sig igennem missionen med blandt andet sangen ”Det’ risengrød” – der sammen med en koreografi omkring spisebordet fungerer som et centralt element i deres dagligdag.

I løbet af de 24 afsnit skælder Hr. Mortensen ud, Lunte laver kluntede ting, Gemyse sørger for hygge, Pil laver spilopper og Skipper redder alle.

Hedder det faktisk en smørklat smør? Lykkedes det for julemanden at få sit gode humør tilbage? Og hvor er nissernes hemmelige skjulested egentlig henne?

Nisser i hovedrollerne

I denne første udgave af Nissebanden består gruppen af 5 nisser Hr. Mortensen (Arne Hansen), Gemyse (Kirsten Peüliche), Pil (Kirsten Lehfeldt), Lunte (Flemming Jensen) og Skipper (Lars Knutzon).

Nissebanden kom på skærmen første gang i 1984 og er blevet genudsendt et par gange på DR1 – senest i 2015.

Nissebanden på DVD / Blu-ray?

Tjek om "Nissebanden" findes på DVD eller Blu-ray. Klik på knappen herunder.

Genhør Risengrødssangen fra Nissebanden her: