Pagten

Denne julekalender tager udgangspunkt i det særlige forhold mellem nissepigen Saia og menneskedrengen Nikolaj. For længe siden indgik de en pagt om altid at beskytte hinanden, men nu er pagten forsvundet, og isheksen Iselin er kommet faretruende tæt på at blive nissernes herskerinde.

For mange år siden indgik nissepigen Saia en helt særlig pagt med menneskedrengen Nikolaj Grundtvig. Pagten betød, at de altid ville beskytte hinanden, når der var fare på færde. Denne form for pagt var det eneste, der var stærkt nok til at bekæmpe isheksen Iselin.

Indtil pagten blev indgået, havde Iselin i mange år jagtet nisserne i håb om at blive deres herskerinde. Nu er pagten mellem Saia og Nikolaj forsvundet, og Iselin har frosset Saia ned, så hun ikke kan afsløre, hvor pagten er gemt.

Saias datter, Lyda, er nissernes eneste håb, og med hjælp fra sin mand Fabio og deres søn Gibbus sætter hun sig for at finde pagten igen. Samtidig går jagten efter et menneske, der kan bruge pagten sammen med Lyda, for uden mennesket virker den ikke.

Lyda udvælger drengen Malte og får overbevist de andre nisser om, at han er den helt rigtige til opgaven. Sammen skal Lyda og Malte gennemgå tre magiske prøver, men det haster. Iselin bliver gradvist stærkere, og finder hun pagten først, vil hun destruere den.

Hvem når først til pagten? Bliver Saia tøet op igen? Og bliver der overhovedet nogen jul? Få svar på disse spørgsmål og mange flere i Pagten.

Populær DR1-julekalender 

Hovedrollerne som Malte og Lyda spilles af henholdsvis Benjamin Engell og Karla Løkke, og i rollen som Iselin ses Signe Egholm Olsen.

Pagten vandt stor popularitet blandt danskerne, da den første gang blev sendt på DR1 i 2009. Den blev genudsendt på samme kanal i 2013.

Pagten på DVD / Blu-ray?

Tjek om "Pagten" findes på DVD eller Blu-ray. Klik på knappen herunder.

Se introen til Pagten her: 

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!