Pynt fint op til jul med hjemmelavede juledekorationer

De fleste er enige om, at juletid er hyggetid! Og hvad kan være mere hyggeligt, end at sidde sammen med familie og venner, og lave julepynt og juledekorationer. Med en smule kreativitet og nogle grundlæggende materialer, kan I lave juledekorationer, som I vil værdsætte år efter år og som vil gøre juletræet, julebordet og hjemmet helt unikt. 

Her er nogle idéer til DIY-juledekorationer, som du kan lave derhjemme.

Hjemmelavet julekrans

En af de mest populære juledekorationer er julekransen, der både kan hænges op og anvendes som borddekoration. Tilføjer du fire lys til din julekrans, har du en hjemmelavet adventskrans, som du kan have glæde af gennem hele julemåneden. Til din julekrans kan du bruge en række forskellige materialer som f.eks. grankogler, stedsegrønne grene og silkebånd til at lave en fantastisk krans, der vil se flot ud på din hoveddør eller dit bord. Begynd med at samle alle dine materialer, og beslut dig derefter for et design. Man kan finde alle disse ting i de danske skove, herunder også mos, farveringe grene og andet, der kan gøre kransen endnu mere personlig og unik.

Til at samle kransen skal du bruge:

  • Stor metalring eller halmkrans
  • En rulle ståltråd i en neutral farve
  • Ståltrådssaks

Med disse ting kan du hurtigt og nemt lave en smuk og billig julekrans, der ser ud præcis, som du vil have den. Mange hobbybutikker og netbutikker har et stort udvalg af juleklip og tilbehør, og man kan hurtigt kigge kundeanmeldelser igennem på sider som Reviewsbird, så man er sikker på, at man får valgt den bedste og billigste.

Julepynt og ornamenter til juletræet

En anden god idé til hjemmelavet julepynt, er at lave dekorationer og ornamenter til juletræet. Det behøver hverken være kompliceret eller dyrt og der er mange af disse kreationer, du kan lave sammen med børnene. Du kan bruge en lang række forskellige materialer til at lave ornamenter, f.eks. filt, stof, papir, perler og knapper. Du kan også bruge en række forskellige former, f.eks. stjerner, snefnug og klokker. Når du har alle dine materialer, kan du begynde at samle pynten. Start med at klippe formene ud og brug derefter lim eller syning til at sætte dem sammen. Derefter kan du dekorere ornamenterne med maling, glitter og andre udsmykninger.

Snefnug af papir

Hvis du leder efter en enkel og nem måde at lave hjemmelavet julepynt på, kan du prøve at lave snefnug af papir. Det eneste, du skal bruge, er hvidt papir, en saks og en smule lim. Start med at klippe papiret i små firkanter, og fold dem derefter i forskellige former. Derefter klipper du formene ud i forskellige mønstre og bruger derefter lidt lim til at klistre dem sammen. Når du har lavet snefnuggene, kan du hænge dem rundt omkring i dit hjem eller tilføje dem til en juleguirlande.

Hjemmelavet juleguirlande

En juleguirlande er smuk og meget simpel at lave. Det er en perfekt gruppeaktivitet, da alle kan lave en del af guirlanden og man kan til sidste sætte det hele sammen til en lang guirlande. For at lave en god, gammeldags diy-guirlande, skal man blot bruge en saks, farvet papir og en limstift. 

Man klipper først papiret i tynde strimler på ca. 2 cm tykkelse og starter med at folde dem første papirstrimmel til en ring, ved at lime de to ender sammen. Derefter tager man en ny papirstrimmel, som man igen folder og limer på præcis samme måde, så den hænger sammen med den første papirring. Man fortsætter med dette, indtil guirlanden har den ønskede længde – og så er den klar til at hænge op.

At lave din eget julepynt er en fantastisk måde, at give dit julepynt et personligt præg og skabe minder, sammen med venner og familie. Med nogle få enkle materialer kan du skabe smukke dekorationer, der vil bringe både hygge og julehumør til dit hjem. Uanset om du er på udkig efter noget sjovt og festligt eller et mere klassisk look, er DIY-dekorationer en fantastisk måde at tilføje lidt ekstra glitter til dit julehjem på.

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!