The Julekalender

Voksenjulekalenderen The julekalender handler om de tre nisser Hansi, Günther og Fritz, der af overnissen Gammel Nok bliver sendt på en mission ud for at finde nøglen til ”the playdåse” (spilledåsen). Livskraften (spilledåsen) hos Gammel Nok er ved at rinde ud og skal trækkes op igen med den omtalte nøgle. En spændende julekalender, hvor det hele går galt og foregår på en skøn blanding af dansk-engelsk.

Over kartoffelavler Oluf Sands øde marker i Vestjylland styrter de tre nissers fly ned, og de må søge tilflugt i en hule, mens Günther snitter en ny propel til flyet. Günthers far var en meget berømt snitter, men for Günther tager det 24 afsnit at få snittet en ny propel.

Uvidende om de tre nissers midlertidige bolig i nærheden af huset pynter Oluf Sands kone, Gertrud Sand, dagligt op til jul og glæder sig til et kys under misteltenen af sin ordknappe og knap så romantiske mand. En mørk og stormfuld aften ringer det på døren …

Uden for døren står københavneren Benny, en handelsrejsende i sokker, hvis bil er brudt sammen. Benny får lov til at overnatte på sofaen en enkelt nat sammen med hunden Emil, mens bilen bliver reparereret.

Den enkelte nat bliver til 24 nætter, hvor Benny efter indtag af alkohol viser sig som en ond ’nåsåer’, med briller og hugtænder.

’Nåsåere’ er de onde nissehadere, der er på evig jagt efter Nissernes store bog, hvor der findes svar på alt. I hænderne på en ’nåsåer’ kan den forårsage stor skade – som f.eks. et skattetryk på 100 %.

Hver figur i julekalenderen har udtryk, som de bruger i flæng, og som med tiden er blevet til kultudtryk blandt mange danskere. Nogle af de mest kendte er Olufs ”Ja, det er bår dæjli” eller Bennys ”Bob bob”.

Ørehængende og humoristiske sange præger hvert afsnit og er efterfølgende ligeledes blevet til kendte julesange til mange julefrokoster og -fester i Danmark.

Sproget i serien, der blander dansk og engelsk på en meget charmerende og ukorrekt måde, bliver ofte omtalt som ”The julekalender”-engelsk. Et eksempel er Hansis velkendte ”That’s a good vending, maybe we can use that in another afsnit” eller “because you are the one with the biggest tænder and the grimmeste tøj”.

Lykkedes det den onde ’nåsåer’, Benny, at få fat i Nissernes store bog? Får Gertrud Sand nogensinde sit ønskede kys under misteltenen? Hvad betyder det at ’puste grise op’? Og kan man pynte for meget op til jul? Få (måske) svar på det hele i den populære julekalender for voksne, og lyt til humoristiske udtryk og musikalske ørehængere gennem alle 24 afsnit.

En højtelsket julekalender med kultstatus

Entertainer-trioen, De Nattergale, står bag den succesfulde og elskede voksenjulekalender.

De tre nattergale, Viggo Sommer, Uffe Rørbæk Madsen og Carsten Knudsen, spiller selv seriens seks hovedroller som henholdsvis Hansi og Benny (Uffe), Günther og Gertrud (Carsten) samt Fritz og Oluf (Viggo). Poul Bundgaard ses som den sengeliggende Gammel Nok i starten og i slutningen af serien.

The Julekalender er blevet sendt mange gange på TV2 – første gang i 1991 og senest i 2018.

The Julekalender på DVD / Blu-ray?

Tjek om "The Julekalender" findes på DVD eller Blu-ray. Klik på knappen herunder.

Se et klip fra The Julekalender her:

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!