Tinkas juleeventyr

Juleeventyret handler i 24 afsnit om nissepigen Tinka. Hun finder ud af, at hun er anderledes end de andre nisser, da hendes amulet ikke skifter farve. Da det viser sig at julestjernen, der giver nisserne magi, slet ikke blev stjålet af menneskene, men faldt ud af hænderne på en tidligere nissekonge, bliver hun nødt til at skaffe den tilbage. Et magisk univers af nisser, nissekonger og mennesker.  

Hos en rigtig nisse skifter den grønne amulet farve til rød. Det gør den ikke hos Tinka, og det viser sig, at det er fordi hun er halvt menneske. Hendes nissemor Nille viser sig ikke at være hendes rigtige mor – hendes rigtige mor var menneske og desværre død. Hendes far, nisseprinsen Storm, er forsvundet ind i menneskenes verden, så Tinka føler sig helt alene i verden.

Nissernes magi er forsvundet med julestjernen, som nisserne tror, blev stjålet af menneskene for 100 år siden.

Fordi Tinka viser sig at være halvt menneske, bliver hun udstødt, og har intet andet valg end at finde julestjernen og bringe den tilbage til nisserne.

I menneskenes verden møder hun drengen Lasse, der hjælper hende i hendes jagt efter den forsvundne julestjerne.

Hvad skete der egentlig med julestjernen for 100 år siden? Hvem var den anden nissekonge? Findes Tinkas far, Storm, et sted derude i menneskenes verden? Og lykkes det hende at få julestjernen tilbage?

Magisk nissejul med kendte og ukendte skuespillere

Josephine Højbjerg spiller hovedpersonen, nissepigen Tinka. Albert Rosin Harson er Lasse, og Ellen Hillingsø spiller Ingi. Troels Lyby er Tinkas far og prins Storm, mens Birthe Neumann spiller farmor til Lasse og Astrid. Tuva personificeres af Anette Støvlebæk, Tinkas plejemor Nille spilles af Neel Rønholt og Mia Lyhne er Iben. Den store kong Gobbe bliver spillet af Lars Knutzon.

Tinkas juleeventyr blev vist på TV 2 i 2017.

Tinkas juleeventyr på DVD / Blu-ray?

Tjek om "Tinkas juleeventyr" findes på DVD eller Blu-ray. Klik på knappen herunder.

Tag et kig på Tinkas juleeventyr her: