Torvet

Der er juletræer, julepynt, klejner og sne i årets julekalender, men der er ikke meget julestemning. Handlingen foregår på torvet i et gammeldags boligkvarter. Hovedpersonerne er juletræssælger Karl Emil, pølsevognsbestyrer Ella, gårdsangeren, der skaber stemning, betjenten, der skal give tilladelse-se og børnene Stine og Jens.

Karl Emil bor i en skurvogn, hvorfra han sælger juletræer, og når der ingen kunder er, snitter han figurer i træ. De to børn Stine og Jens hjælper ham med at passe juletræssalget.

En stor entreprenør har imidlertid planer om at lave byens hyggelige torv og gamle huse om til moderne boliger og parkeringsplads. Det er byens beboere og forretningsfolk naturligvis ikke interesseret i, så de tager kampen op for at redde deres forretninger og den hyggelige stemning.

Bliver Ellas pølsevogn moderniseret? Bliver der anlagt en stor parkeringsplads, dér hvor torvet ligger? Og hvis ikke, hvor skal folk så parkere, når de skal købe juletræer hos Karl Emil? Når julestemningen at indfinde sig? Se Torvet og få svarene.

Poul Richards sidste rolle på tv

Det var Poul Reichardt der spillede Karl Emil, og det var hans sidste rolle, inden han døde. Ella blev spillet af Birgit Zinn, og betjenten af Olaf Nielsen.

Julekalenderen blev sendt på DR i 1981 og blev genudsendt i 1987.

Torvet på DVD / Blu-ray?

Tjek om "Torvet" findes på DVD eller Blu-ray. Klik på knappen herunder.

Kom i julestemning med Torvet her:

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!