Alletiders Nisse

Alletiders Nisse er den anden julekalender i serien om Pyrus (læs om den første her). Ved kalenderens start opholder han sig ved Nisseversitetet, hvor han studerer til arkivnisse, men i december vender han tilbage til Rigsarkivet for at holde juleferie. Ferien står dog ikke på afslapning, for Pyrus har fået en besværlig opgave med hjem. Samtidig volder computernes indtog gevaldige problemer i den menneskelige del af arkivet.

Pyrus er vendt tilbage fra Nisseversitetet for at tilbringe julen sammen med Guttenborg i Rigsarkivet. Guttenborg er blevet adlet til nisse af højere status og går nu under navnet Gyldengrød.

Pyrus har fået sig en lettere besværlig opgave, for Nisseversitetet har bedt ham om at besvare spørgsmålet: ”Hvad er en nisse?”. Sagen gøres ikke nemmere af, at Pyrus tvinges til at samarbejde med den ordentlige og fornuftige nissepige Kandis.

Mens Pyrus opgavestresser i nissearkivet, har arkivar Bertramsen og hans datter Josefine større problemer i deres del af arkivet. Arkivet skal digitaliseres, og snart er der slet ikke er brug for dem længere.

Bertramsen og Josefine beslutter, at de vil bevise noget, som en computer aldrig vil kunne bevise – nemlig nissernes eksistens. Samtidig med Pyrus, Kandis og Gyldengrød indleder de altså den helt store jagt på svarene om nissernes ophav og oprindelse.

Får Bertramsen og Josefine bevist deres værd? Bliver Pyrus nogensinde færdig med sin opgave til Nisseversitetet? Og hvordan ender det mellem ham og Kandis? Dette og meget mere besvares i Alletiders Nisse.

Glædeligt gensyn med Pyrus i TV2-julekalenderen Alletiders Nisse

Alletiders Nisse blev startede med et indledende afsnit den 30. november, som bl.a. forklarer, hvordan Guttenborg fik sit nye navn. Kalenderen har altså hele 25 afsnit.

Pyrus, Gyldengrød og Bertramsen portrætteres endnu en gang af henholdsvis Jan Linneberg, Paul Hüttel og Jesper Klein. Den populære efterfølger til Alletiders Jul blev første gang vist på TV2 i 1995 og har siden været genudsendt i 2006 og 2017.

Alletiders Nisse på DVD / Blu-ray?

Tjek om "Alletiders Nisse" findes på DVD eller Blu-ray. Klik på knappen herunder.

Se introen til Alletiders Nisse her: