Hallo, Det Er Jul!

I den uafhængige fortsættelse af julekalenderen Jul i Gammelby ser det sort ud for byens træskomager. Han kan nemlig ikke betale sin termin, og derfor flytter han til København for at arbejde i kullene. I mellemtiden gør Baron von Gullasch sin entré i Gammelby, og han har store planer for sin nye træskofabrik. Snart møder hans drømme om masseproduktion dog solid modstand fra byens beboere.

Hallo, Det Er Jul! tager udgangspunkt industrialiseringen omkring år 1900. I julekalenderen bliver Gammelbys træskomager nødt til at flytte, fordi han ikke har penge nok til at holde butikken åben.

Baron von Gullash kommer samtidig til byen for at starte en fabrik, der skal masseproducere træsko. Baronen vil rive den gamle træskobutik ned for at gøre plads til fabrikken, men det er byens beboere bestemt ikke tilfredse med.

Snart starter de en kløgtigt udtænkt demonstration, og imens forsøger byens sogneråd at finde frem til et gammelt dokument, der angiver, at træskomageren er en nødvendighed i Gammelby.

Bliver fabrikken forhindret? Vender træskomageren tilbage? Og bliver der tid til at holde jul? Få svarene i Hallo, Det Er Jul!

Fortsættelsen af Jul i Gammelby 

Det Er Jul! blev vist på DR Provinsafdelingen i 1995, og der var flere kendte ansigter på rollelisten.

Hallo, Det Er Jul! på DVD / Blu-ray?

Tjek om "Hallo, Det Er Jul!" findes på DVD eller Blu-ray. Klik på knappen herunder.

Se et udklip fra Hallo, Det Er Jul! her: