Tinka og Kongespillet

Du kan glæde dig til fortsættelsen af Tinkas juleeventyr i denne nye julekalender, der kommer på skærmen på TV 2 i december 2019. Optagelserne i fuld gang i disse måneder, og der er ikke mange hints omkring, hvad den nye julekalender i 24 afsnit kommer til at handle om. Den dygtige Sophie Højbjerg tager sig igen af rollen som nissepigen Tinka og den unge Lasse, aka Albert Rosin Harson, er også med igen. 

Tinka og Kongespillet er som nævnt titlen på årets kommende julekalender fra TV 2, men den bliver også omtalt som Tinkas Juleeventyr 2, fordi det er en fortsættelse af den populære julekalender fra 2017 ved samme navn.

I Tinkas Juleeventyr 1 fulgte vi nissepigen Tinka, der efter at have opdaget, at hun var halvt menneske, begav sig på en rejse ind i menneskenes verden for at finde julestjernen.

Julestjernen indeholdt nissernes magi, og den mentes at være stjålet af menneskene 100 år tidligere. Det viste sig imidlertid ikke at stemme helt, og Tinka kom sammen menneskevennen Lasse ud for mange forhindringer i jagten.

I Tinka og Kongespillet er kongen ikke kommet hjem fra sin rejse rundt i nisseriget, så derfor skal der vælges en ny konge til tronen. Det skal ske ved hjælp af et såkaldt kongespil. Fire kandidater – en fra hver region i nisseriget – skal slås om tronen.

Tinka er selvfølgelig den ene, for hun skal redde nisseriget fra at blive splittet af de tre andre kandidater. Og som om det ikke var nok, så sidder Prins Fileas i Ensomhedens Tårn sammen med sin tro general Ingi og planlægger, hvordan Prins Fileas kan overtage nissernes kongetrone.

Kongespillet tager selvfølgelig en drastisk udvikling, så Tinka igen må bruge sin evner som halvt nisse og halvt menneske til at samle både de gode og de onde og at løse situationen.

Hvad mon Tinka og Lasse kommer ud for denne gang? Hvordan spiller man kongespillet? Vinder Tinka magten igen, eller mister hun den for evigt? Og kan vi forvente lige så meget spænding og magi i denne nye julekalender som i den første?

Vi venter spændt!

Det er allerede nu muligt at købe årets julekalender fra TV 2. Det vil også blive muligt at samle på kort med karaktererne fra julekalenderen. Kortene får du i pakker af fire, når du handler for 100 kr. i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen. Der kan købes en samlemappe til kortene.

Nye og kendte ansigter

Der bliver et glædeligt gensyn med Josephine Højbjerg i hovedrollen som nissepigen Tinka. Albert Rosin Harson er igen Lasse, Ellen Hillingsø spiller fortsat Ingi, Neel Rønholt er Nille, og Christian Tafdrup er Fileas.

Vi får Birthe Neumann at se igen i rollen som Lasse og Astrids farmor Maja, og vi får også set Peter Gantzler som Aamund, Hadi Ka-koush som Skir og Martin Lindsten som Mikkel.

Nissepigen Falke er blandt de nye karakterer, og hun spilles af Viilbjørk Malling Agger – datter af skuespillerparret Søren Malling og Petrine Agger.

Tinka og kongespillet har premiere på TV 2 den 1. december 2019.

Tinka og Kongespillet på DVD / Blu-ray?

Tjek om "Tinka og Kongespillet" findes på DVD eller Blu-ray. Klik på knappen herunder.

Se lidt om Tinka og kongespillet her: