3 populære julekalendere som hele familien kan se år efter år

Nogle julekalendere står distancen og kan genses år efter år. Hvis du vil sikre julestemningen i hjemmet, får du her 3 bud på julekalendere, der kan ses igen og igen.

Det er en tradition, at julekalenderen løber over skærmen fra d. 1. december og frem til juleaften. Det er dog ikke hvert år, julekalenderen er til at råbe hurra for. Hvis du er nostalgisk anlagt eller bare ønsker en god, velkendt juleklassiker, du kan følge med i, får du her 3 bud på julekalendere, der kan tåle at blive genset.

#1: Nissebanden

Nissebanden er en julekalender, der første gang blev sendt på DR i midten af 80’erne. Handlingen tager afsæt i Nissebanden, der skal hjælpe julemanden med at blive i godt humør igen. Nissebanden anses af mange som værende blandt det bedste julekalender TV.

Der findes flere sæsoner af Nissebanden, så der er rig mulighed for at komme i julestemning – og når du først har set den ene, går du videre til den anden. Hvem siger, at man ikke kan se flere julekalendere i samme omgang?

#2: Bamses Julerejse

Bamses Julerejse tager udgangspunkt i det velkendte univers fra Bamses Billedbog. Her er tale om en sjov julekalender, der primært henvender sig til familiens mindste medlemmer, omend de voksne også sagtens kan se med.

I julekalenderen har julemandens søn, som er en rigtig drillenisse, smidt gavebånd, gavepapir, kort og alt det andet, der skal til for at kunne dele gaver ud, væk. Det betyder, at julemanden ikke længere er i stand til at lave julegaver, hvorfor julen er i fare for at blive aflyst.

De velkendte figurer fra Bamses Billedbog, Bamse, Kylling og Ælling, begiver sig ud på en rejse for at redde julen. Undervejs udspiller sig forskellige scenarier, som du med garanti vil komme i julestemning af.

#3: Pyrus

Gennem tiden er der blevet lavet fire julekalendere om Pyrus og alle de andre, velkendte skikkelser fra Rigsarkivet. Julekalenderen er blandt de absolut mest populære julekalendere i Danmark, og de bliver ivrigt genudsendt år efter år.

Det er der ikke noget at sige til, for selvom julekalenderne efterhånden har nogle år på bagen, gør det ikke noget. De står distancen, og de mange spændende afsnit kan sagtens tåle at blive genset. Der er også blevet lavet en spillefilm over julekalendere, som tager udgangspunkt i det samme, velkendte univers som julekalenderen. Hvis du endnu ikke er i julestemning, er det blot at sætte Pyrus på og lade hyggen brede sig.