Nissernes Ø

Den tredje og seneste i rækken af julekalendere om Nissebanden foregår i Dansk Vestindien, i Grønland og i Danmark. Handlingen kredser omkring salget af De Dansk Vestindiske øer i 1917 i forbindelse med hvilket, Nissebanden bliver tilkaldt af lokale nisser. En falsk julemand, Santa, har solgt julen til Fornøje Frederik, men Fornøje Frederik har skjulte planer.

I et forsøg på at gøre Saint Croix mere kendt har den falske julemand, Santa, solgt julen til den skumle Fornøje Frederik. Øens fortnisser tilkalder Nissebanden i Holme-Olstrup for at få hjælp. Den velkendte nisse Lunte og seriens nye figur universitetsnissen Pyt tager sammen afsted for at hjælpe og danner sammen med den lokale calypsonisse Jo Jo, komfurnissen Sugar og fitnissen Figur Figursson den nye Nissebande.

Hvad er Fornøje Frederiks egentlige planer? Hvem er Troldkvinden Jinx? Og lykkedes det Fiffig-Jørgensen Junior at få succes med banansalget på Saint Croix?

Jul i caribiske omgivelser

Lunte (Flemming Jensen) er den eneste genganger fra de to tidligere julekalendere med Nissebanden – Nissebanden og Nissebanden i Grønland.

De nye figurer er Figur Figursson (Søren Pilmark), Sugar (Pia Rosenbaum), Pyt (Trine Gadeberg), Jo Jo (Roger Matthisen), Fornøje Frederik (Niels Olsen), den falske julemand og skrivernissen Günther (Jesper Christensen).

Af gengangere i menneskegruppen kan nævnes Hr. og Fru Fiffig-Jørgensen fra Nissebanden i Grønland – de spilles også i denne julekalender af Christoffer Bro og Terese Damsholt, og deres nytilkomne søn, Fiffig-Jørgensen Junior, spilles af komikeren Mick Øgendahl.

Af lokale nisser på Saint Croix kan nævnes Vagtnissen Vagn (Kristian Halken), Nissedoktoren (Jan Gintberg), Troldkvinden Jinx (Søs Egelind). Og i Danmark møder du Brugsuddeleren i Holme-Olstrup spillet af Jesper Klein og i Grønland Storfangeren (Rasmus Lyberth) og hans kone (Kasáluk Qavigaq).

Nissernes Ø blev sendt første gang i DR 2003, igen i 2008 og senest i 2017.

Nissernes Ø på DVD / Blu-ray?

Tjek om "Nissernes Ø" findes på DVD eller Blu-ray. Klik på knappen herunder.

Se introen for Nissernes Ø her: